kwaliteit

Kwaliteit vinden wij belangrijk

Kaasboerderij Mathijssen staat voor echte rauwmelkse producten; zuivel, kaas en roomboter. Op deze manier kunnen wij de consument een product met meerwaarde bieden ten opzichte van fabrieken en bedrijven die ervoor kiezen om de melk eerst te verhitten of te pasteuriseren. De meerwaarde is er in gelegen dat de structuur van de enzymen, eiwitten en vetten intact blijven en gemakkelijker door het lichaam opgenomen en verwerkt kunnen worden. Dus gezonder én smaakvoller.

Melk is de basis van al onze zuivelproducten en deze komt van onze eigen veestapel waarmee we al sinds 2001 aangesloten zijn bij de Gezondheidsdienst voor Dieren. Zij controleren structureel bloed- en mestmonsters van de koeien op sporen van dierziekten. Zo kunnen deze snel gesignaleerd en geëlimineerd worden waardoor de veestapel ten aller tijden aan gegarandeerde gezondheidseisen voldoet.

Twee maal daags worden de koeien gecontroleerd en gemolken waarbij de melkgift en de geleidbaarheid per koe gemeten wordt. Als het zoutgehalte van de melk te hoog wordt of de geleidbaarheid omhoog gaat dan wordt de koe apart van de koppel behandeld en gemolken. 

Na iedere melking vindt er een hittereiniging van de melkinstallatie en zuivelapparatuur plaats om er voor te zorgen dat alles ten aller tijden steriel en hygiënisch blijft.

Hierdoor kunnen wij onze kwaliteit op een zo hoog mogelijk niveau garanderen.

Mocht u over bovenstaande nog vragen hebben neem dan gerust contact met ons op.

Kaasboerderij Mathijssen
fotoJM1

Webdesign: Tracy van de Ven