beschrijving boerderij
De boerderij
caroussel
kaasmakerij
rijpingskamer

De boerderij
Op kaasboerderij Mathijssen wordt al sinds 1978 kaas gemaakt. Van de rauwe melk van de eigen kudde slaagt het bedrijf er steeds weer in producten van topklasse te produceren. Natuurlijk speelt ervaring een rol. In 2012 staat Kaasboerderij Mathijsen bekend als een transparant en innoverend bedrijf, met een groot assortiment aan smakelijke boerenkazen, wat klaar is voor de toekomst.

 

De koeien
Dierenwelzijn is de leidraad voor de rundveestal die in mei 2012 in gebruik is genomen door 180 prachtige koeien. Deze eten mais hooi en gras, alles uiteraard puur natuur. Sinds 2001 wordt met de veestapel de hoogst haalbare gezondheidsstatus nagestreefd in samenwerking met de gezondheidsdienst voor dieren. De koeien worden in de moderne melkcaroussel twee maal daags (’s ochtends en ’s avonds) gemolken.

 

De kaasmakerij
In de professionele kaasmakerij wordt de pure melk dagelijks met uiterste zorg verwerkt tot Boerenkaas, alsmede tot Boerenroomboter. Door optimale hygiƫnemaatregelen behoeft de melk niet bewerkt te worden, waardoor al het goede wat melk te bieden heeft (denk aan tal van belangrijke voedingsstoffen) volledig aanwezig blijft in de kaas en de boter. De rauwmelkse producten van Kaasboerderij Mathijssen zijn hierdoor extra lekker en gezond.

 

De rijpingskamer
Op Kaasboerderij Mathijssen krijgen de kazen nog de tijd om in alle rust te rijpen. Dit gebeurt op onbehandelde houten planken in de rijpingskamer. Mede hierdoor krijgt de klant een mooie kaas op smaak in handen op de leeftijd zoals hij die wenst.

Kaasboerderij Mathijssen
fotoJM1

Webdesign: Tracy van de Ven